Wegwerkerstaart

wegwerkerstaartToen mijn zoon 8 werd wenste hij een stoere taart. En een zonder marsepein. Het werd deze wegwerkerstaart die verrassend snel klaar was. Bovenop staan zijn eigen favoriete voertuigen, uiteraard goed schoongemaakt.

Het meeste werk om te maken waren de lego poppetjes. Hiervoor heb ik een siliconen mal gebruikt en verschillende soorten chocolade. En toch een beetje marsepein, voor de kleur. De volgende keer ontkom ik er niet aan de chocolade te tempereren en de mal langer te kloppen tegen de luchtbelletjes. Maar goed, het ligt er maar aan hoe kritisch je kijkt natuurlijk.

De binnenkant van de taart is een klassieke slagroomtaart, met vanillebiscuit en vruchten. De buitenkant is koekkruim van bastognekoek, op een laagje botercrème. Een paar chocolade truffels, maltesers en nougatine maken de taart af. Een prima effect, een stoere taart, niet zo heel veel werk als een volledig beklede taart en su-per lekker! 30 bij 20 cm en 15 cm hoog, daar kun je flink wat stukjes van snijden.

Van hiep hiep hoe rA naar Beter, met de wegwerkerstaart!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.