Wat is dat toch met Twitter?

Ik volg mensen, mensen volgen mij. Ik lees tweets, reageer en krijg daar reacties op. Ik post tweets, die soms opgepikt worden en soms in de lange time line brij verloren gaan. Ik zie mensen uit mijn lijstje reageren op tweets van mensen die niet in mijn lijstje staan. De ene keer verdiep ik me daarin, de andere keer niet.

In de meeste reacties kan ik me beter niet verdiepen. Want dan wil ik reageren op @Melissaa_sgatjuhh die een mening heeft over allochtonen in Duindorp of op @natnek die bevriend is met de hele Ajax aanhang. En voor je het weet heb ik massa’s scheldende racisten in mijn meldingenbox, met slecht gespelde tweets. Of word ik digitaal onder de voet gelopen door voetbal hooligans die hun verdriet niet kunnen verwerken. Wat moet ik ermee? Niet naar kijken, niet op reageren, negeren die handel. En, indien nodig, een al te fanatiek politiek georiënteerde reageerder uit mijn lijstje verwijderen.

Twitter is voor mij als het gesprek bij de bushalte. Dat je iets invalt en de vreemdeling naast je de persoon bij uitstek om tegenaan te praten. Het is als een gesprek in een restaurant, één tafeltje bij je vandaan, waar je je even mee bemoeit. Door de klas roepen voor je beurt en je mening in de w.c. deur krassen. Humor met onbekenden, lachen om andermans grappen en ze doorgeven. Ook vind ik twitter uitermate geschikt voor het verspreiden van links naar mijn eigen website, retweets van links van anderen en het terugvinden van huisdieren en gestolen voertuigen.

Dát, en niet meer. Een mening geven over wat me bezighoudt. Omdat ik niet mijn vinger op wil steken in de klas, omdat ik wil zeggen wat ik op dat moment denk. Lekker galbakken over televisieprogramma’s en dan lezen wat anderen erover te melden hebben. Maar ik moet niet meer gaan reageren op reacties van anderen, over heikele issues. Beter van niet. Omdat ik er geen zin in heb, in andermans oorlog betrokken te worden. En doe ik het toch… dan is een tweet aan @inge_sanders genoeg. Want ik zal me vast niet aan mijn goede voornemen houden…

 

De twitter namen zijn verzonnen, enige gelijkenis met bestaande twitteraccounts is toeval! (behalve de mijne dan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.