Sterk voor ondernemers

De Vrijzinnige Partij wil zich inzetten voor ondernemers. Nieuwe kansen bieden aan innovatie, de bureaucratie terugdringen en geen wettelijke verschillen meer tussen inkomen uit een dienstbetrekking of zelfstandig ondernemerschap.

Nederlandse bedrijven en start-ups worden wereldwijd gezien als uitblinkers in kennisniveau en flexibiliteit. Out of the box denken is eerder regel dan uitzondering en daarom pleit de Vrijzinnige Partij voor een actief innovatiebeleid van de overheid. Creativiteit en daadkracht moeten gestimuleerd en gefaciliteerd worden. Een staatssecretaris van innovatiebeleid hoort daarbij.

Onnodige regelgeving zoals de wet DBA moet zo snel mogelijk verdwijnen. Inzet hoort te worden beloond, vrijwilligerswerk verdient dezelfde waardering als betaald werk. Het onvoorwaardelijk basisinkomen voorziet hierin. De vermogensrendementsheffing dient te worden afgeschaft.

Vrijzinnige politiek gaat over het recht op zelfbeschikking. De Vrijzinnige Partij staat voor een samenleving waarin ontplooiing en ontwikkeling op ieder niveau gestimuleerd wordt. Een samenleving die de basis op orde heeft. En kan werken aan een toekomst waarin iedereen meetelt.

De Vrijzinnige Partij doet 15 maart mee aan de Tweede Kamer verkiezingen. Lijst 18.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.