Poëzie in Tiel

Dwars

Het zit me al een tijdje dwars, ik mis iets. Ik wil dingen doen, dingen doen in Tiel. Met poëzie, met mensen. Ik wil méér poëzie in Tiel! En wat doe ik als me iets dwars zit? Ik kom in actie. Dus zette ik zo'n anderhalve week geleden een berichtje op het digitale gedeelte van "De Stad Tiel" onze lokale krant. Met daarin een oproep aan alle Tielse dichters, of er animo zou zijn voor het organiseren van activiteiten rondom poëzie. De reacties waren op de vingers van géén hand te tellen. Maar niet getreurd, misschien zou mijn oproep wel in de gedrukte huis aan huis versie verschijnen. Dat was wat ik hoopte.

En toen gebeurde er dit:

Een journaliste van De Stad Tiel nam contact met mij op, met de vraag of ik misschien te porren was voor een interview. Ghe, natuurlijk! We spraken af in het prachtige nieuwe culture gebouw van Tiel en praatten over schrijven, over literatuur en uiteraard over poëzie. Mijn boodschap aan de journaliste, en daarmee aan de inwoners van de gemeente Tiel, is deze:

Ik zoek mensen, allerlei soorten mensen, die er zin in hebben om deel te nemen aan bijeenkomsten, activiteiten en schrijfopdrachten die betrekking hebben op poëzie. Ook mensen die graag mee willen denken en organiseren zijn van harte welkom.

  De drempel hiervoor wil ik zo laag mogelijk houden, iedereen die mee wil doen, in welke taal dan ook, is welkom. Iedereen die een idee heeft, is welkom. Iedere bijdrage wordt gewaardeerd.

Tiel wordt steeds mooier

Dat vind ik echt, er worden steeds meer culturele initiatieven ontwikkeld en dat vind ik een goede zaak. Daar draag ik graag aan bij en hopelijk ben ik daarin niet de enige. Aanstaande woensdag staat het artikel over Poëzie in Tiel in de krant. Dat vind ik spannend. Ik ben heel benieuwd naar de animo en wat eruit voort gaat komen. Ik heb er zin in, om samen Tiel nog net even iets mooier te maken! Wat ik tot nu toe bedacht heb om te doen:
  • maandelijks poëzie café, om te schrijven, te lezen en elkaar om hulp te vragen
  • maandelijkse voordracht middag of avond, draag je eigen werk voor en nodig je vrienden uit
  • schrijfopdrachten rond een thema of bepaalde techniek, verbeter jezelf en laat je uitdagen
  • gastsprekers, o.a. dichters die komen vertellen over wat zij doen
  • schrijfwedstrijden
  • de mogelijkheid van een gezamenlijke Tielse dichtbundel
  • poëzie in je moedertaal
  • gedichten "tentoonstellen" in Tiel
  • samenwerken met beeldend kunstenaars
  Het zijn alvast wat ideeën, die ik graag samen met andere mensen uit wil werken. Meer ideeën zijn altijd welkom!  

Ook zin om mee te doen, of mee te denken over meer poëzie in Tiel? Mail naar info@ingeschrijft.nl, dan maken we er iets moois van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven