Persbericht 2 Dino Seelig

Iedereen heeft recht op een waardig einde. Het is een niet te betwisten discussiepunt. Daarmee is de discussie ten einde, omdat zij aan de verkeerde kant begonnen is.

Iedereen heeft recht op een waardig bestaan. En dát is het punt waarop de discussie gevoerd moet worden. Hoeveel willen we investeren als overheid en als samenleving in een menswaardig bestaan voor alle mensen?

De overheid heeft hierin een zorgplicht. Artikel 22.1 van de Grondwet luidt: “De overheid treft maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid.” Als de overheid zich aan de grondwet houdt, dan is een nieuwe wet waarin het recht op ‘waardig sterven bij een voltooid leven’ wordt vastgelegd overbodig.

Dino Seelig, kandidaat Tweede Kamer verkiezingen uit Drunen: “Zonder een goede gezondheid kan een mens niet vrij zijn. In haar zorgplicht dient de overheid, naar beste oordeel en vermogen, om bestwil van de algemene volksgezondheid en de individuele burgers, richtlijnen voor te schrijven en geen kwaad te doen.”

Mensen moeten vrij kunnen zijn om hun eigen keuzes te maken. Die vrijheid houdt ook in dat mensen zich gewaardeerd voelen, niet tot overlastgevend gemaakt. Een voltooid leven moet een mijlpaal zijn, niet een eindstation.

Als er meer zorg komt, betere zorg. Minder druk op verplegend personeel en een betere plek in de samenleving voor iedereen die zorg nodig heeft. Dan zal de vraag om voortijdige levensbeëindiging afnemen. Dan hoeft er niet gediscussieerd te worden over wat waardig sterven is. Dan kunnen we het eens zijn over wat een waardig leven is.

Dino Seelig woont in Drunen en staat op plek 11, Lijst 18. Vrijzinnige Partij.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.