Kattentaart

Na de prinsessentaart (5 jaar oud), de Frozen ijsbombe (6 jaar oud) wenste mijn dochter voor haar zevende verjaardag niets liever dan een taart die moest lijken op onze kat Nina. Een kattentaart!

En het zelf mogen kiezen van je taart, dat hoort erbij. Bij ons wel in ieder geval. Dus heb ik eerst langdurig de kat bestudeerd. De kat keek onverstoorbaar terug. En ik besloot dit keer dat de binnenkant de grote verrassing zou worden, en de buitenkant relatief simpel te houden. En gelukkig maar. Want toen ik op een bloedverzengend hete augustusavond aan het bewerken van de fondant kon beginnen, was de fondant te zacht, de lucht te vochtig en mijn god wat was het warm!

Maar toch, toen de taart af was, was mijn dochter blij! En de kat nog steeds onverstoorbaar, uiteraard.

 

De binnenkant van de taart, niet helemaal natuurgetrouw aan de binnenkant van de kat, maar hé, het is een kinderfeest tenslotte… Bestaat uit laagjes frambozenbiscuit, afgewisseld met oranjebloesem/vanillebiscuit. Daartussen slagroom en frambozen.

 

De taart was goddelijk. Echt. 24 cm doorsnede, bijna 20 cm hoog. Het biscuit sappig, de lagen mooi verdeeld, de frambozen lekker fris bij de zoete fondant. En vrij snel op, dat wel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.