Inspiratie voor Valentijnsdag

Ja, hoe moet dat nou?

Waar haal je inspiratie voor Valentijnsdag vandaan, met nog maar een krappe week te gaan? Je kunt natuurlijk jezelf onderdompelen in het commerciële geweld van knuffelberen, lingerie, snoepgoed en rode rozen. Maar waarom zou je? Geef eens een gedicht! Super origineel, heel persoonlijk en een blijvend aandenken. Behalve natuurlijk als: 

  1. het een slecht gedicht is.
  2. het een slecht gejat gedicht is
  3. je partner niet van poëzie houdt

 Inspiratie voor Valentijnsdag 

Punt 1 en 2 zijn wel een beetje je eigen schuld. En laten we wel wezen. Punt 3 is dat ook. Een partner die niet van poëzie houdt… pff, bestaan die nog? Gauw lozen. Er zijn ontelbaar meer redenen om wél een gedicht te geven.

En ik wil je graag helpen met de inspiratie voor Valentijnsdag.

Woohoo! Jeej! Want liefde is natuurlijk superleuk en Valentijnsdag is een prima reden voor een feestje. Vieren dat de liefde een feest is, dat gaan we doen! Tijdens mijn sneldichtsessies maak ik veel liefdesgedichten op maat. Er is veel liefde in de wereld en er is een grote behoefte om dat te uiten. Er zijn mensen die voor het eerst “ik hou van jou” tegen hun geliefde zeiden in een gedicht dat ik voor ze maakte. Dat is een hele eer! Sterker nog, dat is het mooiste dat er is. Voor een dichter althans. Daarom dacht ik, laat ik bewerkingen van die liefdesgedichten op mijn website zetten. Dan halen andere mensen daar misschien wel inspiratie voor Valentijnsdag uit.

Ja maar, plagiaat dan? Ja, nou. Dankzij het internet is toch niks meer heilig wat dat aangaat, zorg er in ieder geval voor dat je niet doet alsof het jouw gedicht is terwijl het dat niet is. Geef gewoon toe dat het goed gejat is. Op het onder eigen naam publiceren (in welke vorm dan ook) van mijn werk staat uiteraard nog steeds “dood door jeuk” als straf. Maar als je nou iets gezien hebt op mijn website, en je schrijft dat op een kaartje. Man, wat zou ik moeilijk doen? Lekker doen (alleen niet opscheppen dat je het zelf bedacht hebt, dan ben je gewoon een hond). Hou de website in de gaten, er komt steeds meer inspiratie voor Valentijnsdag op te staan!

Oh ja, een aantal jaar geleden schreven Rien Post en ik een aantal Valentijnsgedichten die niet allemaal zo heel lief waren. Maar wel leuk! Die vind je hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven