Inge gaf weg #twittercare

Het is nu vijf dagen geleden sinds ik de tientjes heb uitgedeeld. En naar de reacties die ik krijg zijn er veel mensen blij van geworden. Meer mensen dan ik van tevoren gedacht had. Spontane donaties kwamen binnen en daardoor had ik ineens vele tientjes om weg te geven. Sterker nog, ik heb meer geld binnengekregen dan ik uit heb kunnen delen.

Hoe kan dat nou, dat er meer mensen zijn die iets weg willen geven dan er mensen zijn die iemand voordragen? Is Nederland zo rijk, dat er niemand een tientje gebruiken kan? Of is het bedrag te laag, te laag om over de schaamte heen te stappen die met armoede gepaard gaat? Jammer, maar als dat de realiteit is hebben we met zijn allen nog een lange weg te gaan.

De mensen die wel iemand hebben voorgedragen heb ik allemaal blij kunnen maken. En de personen die zijn voorgedragen dus ook. Een moeder kan nu met haar kind naar het zwembad, een vader krijgt toch een vaderdagcadeau. Een gezin dat schoon schip wil maken weet nu dat ze er niet alleen voor staan. Iemand heeft voor een keer een wat vollere boodschappentas en de persoon die recent zijn zwerversbestaan heeft opgegeven kreeg een klein steuntje in de rug. En nee, natuurlijk los ik hiermee geen problemen op. Dat kan ik niet en dat wil ik niet. Iedereen mag zijn eigen problemen oplossen, groot en klein. Ik wilde alleen laten zien dat niemand er alleen voor staat.

Wat begon met een tientje, dat ik best kon missen, is inmiddels uitgegroeid tot iets veel groters. De reacties en de nieuwe contacten die eruit zijn voortgekomen zijn voor mij heel waardevol. De wereld is een beetje mooier geworden en dat maakt me blij. Er zijn veel mensen die willen bijdragen aan de glimlach van een ander. Veel mensen doen dat ook al. Ik heb veel verhalen mogen horen over hoe ieder voor zich zijn bijdrage levert. Bedankt daarvoor!

Hier houdt het niet op, ik heb nog steeds een weestientje op mijn rekening dat niet opgehaald wil worden. Daarnaast zag ik vandaag dat iemand nog 25 euro gestort heeft, om weg te geven. Waarvoor dank trouwens! Dat maakt bij elkaar dus 35 euro, wat ik daarmee wil doen lees je hier.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.