Het grote zeefdruk feest is begonnen!

Feest!

En wat een feest is dat zeg! Nou was ik vroeger al 'begeisterd' van aardappelstempels en sjablonen, nu ben ik helemaal in de wolken met mijn zeefdruk machine. Alle teksten waarvan ik ooit dacht: "Oh, dat is leuk voor op een t-shirt" die kan ik nu allemaal gebruiken. Outstanding zeefdruk linnen tas Ik kan t-shirts bedrukken, kussenslopen, gordijnen, theedoeken, alles! En, zoals je op de foto ziet mijn groot notitieboek. Met dezelfde tekst bedrukte ik ook een linnen tasje dat ik al had, maar dan in het zwart.

Duurzaamheidstest

Het eerste shirt waarop ik een afbeelding met zeefdruk maakte rouleert nu in het wasschema. Op die manier kan ik testen of de afdruk al voldoende wasecht is. De eerste ronde zag er veelbelovend uit. Gewoon op 40 graden in de wasmachine. Ik zeg wel wasschema, maar ik bedoel dat ik het shirt zoveel mogelijk draag en in de wasmachine stop als ik op 40 graden was. Klinkt goed wel!  

Het zeefdruk plan

Het plan is om het zeefdruk feest voort te zetten op een andere website. De domeinnaam is al gekocht en ik ga dat ook niet in mijn eentje doen. Maar hoe en wat dat gaat worden hou ik nog even geheim. Tot die tijd ga ik op www.ingeschrijft.nl het een en ander aanbieden. De inkoop van materiaal is gestart en ik verwacht midden volgende week de eerste artikelen te koop aan te kunnen bieden. De prijzen van t-shirts komen rond de € 15,- en de tasjes gaan naar verwachting € 6,- kosten. Dat wil zeggen, voor de ontwerpen die ik zelf maak.

Jouw ontwerp

Jouw ontwerp als zeefdruk? Dat kan natuurlijk ook, laat me weten wat je wil. Er zullen wel opstartkosten berekend worden, maar als je meerdere aantallen afneemt dan valt de stukprijs lager uit. Stuur even een mailtje naar info@ingeschrijft.nl als je nu al een goed idee hebt. eerste zeefdruk

Zeefdruk plezier

Wow, nog meer van die blije woorden! Jazeker, zeefdrukken is echt superleuk om te doen. In het begin is het natuurlijk wel even klungelen met de zeefdruk ramen die zo netjes mogelijk gecoat moeten worden. De coating is lichtgevoelig en moet eerst drogen. Daarna kan het raam belicht worden. Alles wat niet belicht wordt, wordt hetgeen je gaat drukken. Het ontwerp moet daarvoor donker genoeg zijn, verder maakt het niet zoveel uit hoe je ontwerp tot stand komt. Uit de printer kan, maar net als vroeger een tafelkleedje knippen en dat als sjabloon gebruiken kan ook! Zie de foto hiernaast. Na het belichten begint de magie te werken. Het zeefdruk raam moet afgewassen worden, alle onbelichte coating spoel je eraf. En dan staat je ontwerp gewoon op het raam! Het raam gaat weer terug in de klemmen en dan begint het echte zeefdrukken. Met verf en een rakel en hard genoeg drukken en niet te snel bewegen en oh, wat is het spannend als je ziet dat de verf door het raam heen op je shirt belandt. En daarna mag het raam opgetild en staat je ontwerp messscherp op het shirt. Of op je boek. Of op je tasje! Ik heb naar de eerste zeefdruk staan kijken als naar een pasgeboren baby. Het is echt magisch.

En nu

Nog heel even wachten op de zending shirts en tassen. Nog een paar ontwerpen maken en uitproberen. Foto's maken, en op de site zetten. Ik hou je op de hoogte via social media. En wil je een mailtje als het zo ver is, laat dat dan even weten via info@ingeschrijft.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven