Goeie messen

Er komt een moment in je leven, dan heb je gewoon goeie messen nodig. Meer bepaald, dat moment komt als je met je Dremel een poging hebt gedaan de Lidl messenset te slijpen. Je hoeft het thuis niet uit te proberen, het werkt niet. Het is wel leuk. Maar scherper worden de messen niet. Nou, trouwens, probeer toch maar. Gewoon, voor de fun. Pas op voor vonken. Draag een bril.

Ja, messen kopen. Er zijn zo ontzettend veel messen te koop. Ik zou haast zeggen: je wordt ermee doodgegooid. Toch, onder ons, met de meeste messen valt zo heel veel niet aan te vangen. Laat staan iemand doodgooien. Daarom dacht ik altijd dat het er niet zoveel toe deed. Ieder jaar een goedkoop setje kopen, dat dan langzaamaan zijn weg vindt van keukenla naar gereedschapskoffer. Waarschijnlijk doet het ook helemaal niet toe. Ik heb ook jaren gesneden met Xenos kartelmesjes, en dat ging ook prima. Behalve champignons, die houden niet van kartelmesjes.

Nou vooruit, ik zal het toegeven. Ik viel op de buitenkant. De messen van Laguiole Style de Vie, Brute Forged. Helemaal weg was ik ervan. En bij de Meesterslijpers in Amsterdam (klik hier voor externe link) kun je ze kopen en laten graveren.

Teksten, en messen. Messen en teksten. Teksten en messen. Ik ben gek op teksten. En op messen. Ik snij ook heel graag. Chinoise, brunoise, julienne, trancheren, alles. Fijn om te doen. En dan die teksten. Mijn messen, mijn teksten. En weet je wat? Ik deed het. Ik nam contact op met de Meesterslijpers, ze vonden het cool. Zorgden ervoor dat ook het kleine mesje weer leverbaar werd. Zochten een mooie magneetstrip erbij. En zie hier het resultaat:

Ik ben er zó blij mee! En ze snijden echt fantastisch. Niet in de vaatwasser, ik moet er niet aan denken. Na gebruik afspoelen, afdrogen, terughangen. En ervan genieten, of ik er nu mee aan het snijden ben of ernaar kijk. Zo moet het zijn.

(en… de pleisters liggen in de linker keukenla)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.