Ergens in Nergens

De meest opmerkelijke avonturen beleefde ik in het land Nergens. In een tijd van niks.

Ergens in Nergens woont het volk Niemand, het is een land van niks. Het meest geschikte leefklimaat om Nergens dun te bevolken. Het land bestaat uit een groot aantal uithoeken en een kleiner aantal binnenhoeken. Als je er zo maar verzeild zou raken zou het je niet opvallen, tenzij je het weet. Als je nergens over bent ingelicht. Wie zijn ogen nergens voor sluit zal al snel een dieper inzicht krijgen in dit vreemde land, met het vreemde volk, dat zijn eigen bestaan ontkent.

Ergens in Nergens is altijd wel iemand bezig met niets. Iedereen doet hier graag aan mee, met als gevolg dat het ons aan niets ontbreekt. Als het volk van Niemand niets omhanden heeft, zul je niemand ook niet horen klagen. Maar als er ergens in Nergens niets over is, dan wordt dat door het hele volk van Niemand als een gemis ervaren. Als je gewend bent iets omhanden te hebben, ga je het missen als het er niet is.

Anders dan de rest van het volk was Niemand. Naamgever en geschiedschrijver van het land Nergens. Iedereen had een eigen naam, die nergens op leek. Behalve dan Niemand. Hierdoor had Niemand een uitzonderingspositie in het land van Nergens. Niemand zag hier de voordelen van in, waar dit verhaal er één van is. Iedereen in Nergens is bezig iemand te worden, te zijn, of te blijven. Je moet toch wat in Nergens, nietwaar?

Niemand valt buiten de boot, Niemand trekt zijn eigen plan, en niemand… he-le-maal niemand die het ziet. Dat gaf Niemand de kans het platgetreden pad van Niks naar nog Minder te verlaten. En zelf op zoek te gaan naar het grote Niets.

Dus aangenaam, mijn naam is Niemand. Ik lijk nergens op. Ergens is een plek waar iedereen iedereen kent. Niemand wordt niet snel gemist. Wie zou ooit kunnen bedenken dat Niemand er echt is?  “Hier ben ik dan, Niemand! Om u te dienen” dat gelooft Niemand. En Niemand alleen.

Niemand zocht niemand, die zou kunnen helpen. Om erger in Nergens te voorkomen. Niemand vond niemand anders. En ze leven nog. Ooit, ergens, maken ze iedereen lang gelukkig.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.