Epoxy met bijzondere pigmenten

Een paar voorbeelden van wat je kunt doen met bijzondere pigmenten.

Experimenteren is mijn lievelingshobby! Zo kwam ik op het experiment “epoxy met bijzondere pigmenten”. Een paar hoogtepunten wil ik graag met jullie delen:

Thermochrome pigmenten zijn pigmenten die veranderen onder invloed van kleur, de hier gebruikte pigmenten veranderen bij een temperatuur van 31 graden. Door met laagjes te werken kun je een bijzonder effect creëren. De ronde mal die ik hiervoor heb gebruikt, heb ik zelf gemaakt van kristallen die ik ook weer zelf heb gemaakt. Daarover schrijf ik een andere keer, want dat is een heel proces op zich.

De grote foto is dezelfde mal maar gevuld met een hypershift pigment van de firma Dipon uit Duitsland, bij autoliefhebbers bekend van hun bijzondere lak. De pigmenten die in de autolak gaan kun je ook prima gebruiken in epoxy. Er zijn mensen die dit kameleon pigment noemen, vanaf de ene kant is het groen, overlopend in paars aan de andere kant. Er zijn uiteraard ook andere kleuren mogelijk, maar dit is wel een van de duurste pigmenten die op dit moment verkrijgbaar is/zijn. Ik spaar voor meer kleuren 😉 De blauwe hanger is gemaakt met “gewoon pigment”, of eigenlijk een combinatie van alcoholinkt en mica (pigmentpoeder dat ook in make-up gebruikt wordt). Zijn zijn te koop, voor 15 euro per stuk, naar keuze met leren koord, zilverkleurige of zwarte spang, óf goudkleurige of zilverkleurige ketting. Kijk maar hier.

De Buddha mal is gekocht, Buddha’s heb je nooit genoeg toch? Deze is leuk als kettinghanger of tashanger. Of als een “goede reis” talisman, voor aan de achteruitkijkspiegel. #Cadeautip! Ze zijn hier te koop voor 5 euro.

Vind je dit leuk? Volg me dan op insta, voor meer foto’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven