Conference, iets beters.

Zo, ruim halverwege de tweede maand van het conference leerjaar 2017. Tijd voor een update!

(eerste bericht staat HIER)

Om te beginnen heb ik de naam veranderd. Of eigenlijk, laten vallen. Omdat ik erop geattendeerd werd dat een oudejaarsconference iets is dat gevierde podiumpersoonlijkheden doen aan het eind, of tegen het eind, van hun carrière. Het is een gunst, een eer. En best wel een ding dus. Dat wist ik niet, maar het klinkt vrij aannemelijk. Ik heb er nooit op die manier naar gekeken. En aangezien ik de naam alleen maar had gekozen om tegen dat t december is bovenaan te staan in Google met mijn ‘oudejaarsconference 2017’, kon ik er vrij makkelijk ook weer afstand van doen.

De nieuwe naam, nou ja. Op zoek naar ‘iets beters’. En misschien dat dat de naam wel wordt: ‘Iets beters.’ Heeft me altijd al leuk geleken om op het podium te staan met zo’n naam. Dat degene vóór je klaar is, wordt afgekondigd en ik aangekondigd: “Zo, dat waren de Bongo bandieten met Congo Caroline en dan is het nu tijd voor: IETS BETERS!” Lijkt me gewoon leuk. Hoewel, misschien niet zo geschikt voor 28 december.

Zo heel veel staat er ook nog niet vast. Ik krijg een heleboel tips. Ik heb stem en ademles, bij Helga Buitelaar. (<– klik op de naam voor de link) Dat is trouwens net sporten, met hijgen en snot en spierpijn. Aan alles tegelijk denken op het podium lukt niet, heb ik gemerkt. Adem goed, staan goed, onderdoor en voor in de mond articuleren, niet op de P ploffen. En dan je tekst vergeten. Niet dat dat het einde van de wereld is. Ik ben eerder wel eens vergeten te ademhalen, toen ik op teveel tegelijk moest letten. Het is dus zaak om net zo lang te oefenen tot dingen “vanzelf” gaan.

Op een podium staan is trouwens verschrikkelijk leuk. Niet eng. Waarom dat zo is, kun je HIER lezen. Voor wat betreft de locatie ben ik nog zoekende. In eerste instantie dacht ik op subsidie aangewezen te zijn om de lasten te verlichten, maar het lijkt erop dat ik het zelf kan financieren uit freelance werk. Groot voordeel daarvan is natuurlijk dat ik dan gewoon kan doen wat ik zelf wil. Op een plek die ik leuk vind, en niet in de koffieruimte van een of andere Tielse kerk, omdat de gemeentelijke subsidie dat vereist. Bij wijze van spreken dan hè! Niet meteen ingezonden brieven in gaan zenden daarover. Ik beraad me nog.

Oh! En in april en mei ga ik lessen volgen in conference schrijven, bij Hester Macrander. En heel chique had ik gedacht om dan ook een paar dagen in een hutje op de hei te gaan zitten. Om te schrijven. Of om niks te doen. Ik heb ’t al geboekt trouwens. Het is niet echt een hutje. Ook niet op de hei. Maar de rest is wel waar.

Super voordeel van “lekker bezig zijn” is ook dat je mensen tegenkomt die je verder kunnen helpen. Alle hulp is welkom. Ik wil alles leren. I love skills!

Grote stappen zetten, kleine stappen, de plek vinden om mijn voeten neer te zetten. Het is er, of het komt. Het komt goed. Het wordt fantastisch!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.