Aanplakborden

Een woud aan aanplakborden bedekt langzaam maar zeker het land. De verkiezingen komen eraan en dat is te zien. Iedere gemeente heeft zijn eigen methode om bij te dragen aan het recht op vrije meningsuiting.

Er zijn gemeenten die gebruik maken van digitale borden. Duur! Maar wel makkelijk aan te passen. En herbruikbaar natuurlijk. Ook is een vergissing zo verholpen, in tegenstelling tot de voorgedrukte borden die terug moeten naar de leverancier. Zoals onder andere in Nieuwegein gebeurde.

Maar zelfs zo een vergissing is te verkiezen boven de plakwanden die verrijzen in Eindhoven volgens Norbert Klein van de Vrijzinnige Partij.

“De gedrevenheid van mensen die poster voor poster gaan plakken voor hun partij is lovenswaardig, maar is het niet vooral nostalgie?” Een nadere toelichting hierop volgde desgevraagd: “De regels worden stelselmatig overtreden en het verkeer dat op gang komt om alle posters te plakken is milieubelastend. Als voor iedere verkiezingsposter één auto alle borden van alle gemeenten af moet rijden, waar zijn we dan mee bezig?”

Digitale borden zijn een oplossing. Voorgedrukte borden zijn een oplossing. En voor de gemeenten die deze uitgaven niet willen of kunnen doen heeft Klein ook een idee: “Nodig de plakkers van de partijen uit op de gemeentewerf. Laat daar alle borden in één dag plakken. En plaats ze daarna. Dan worden er minder kilometers gemaakt, de regels gehandhaafd en is er sprake van een eerlijke communicatie voor alle partijen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.